Spor | Konular | Kitaplar

obezite

Çalışan Diyeti

Diyete başlamadan önce, sabah aç karına giyinmeden tartılın. Bir mezura yardımıyla belirlediğiniz vücut ölçülerinizi bir yere kaydedin.
Ayrıca, diyete başlamadan önce bir diyet uzmanına veya doktorunuza danışmayı da ihmal etmeyin. Çalışan insan diyetini aynen uygularsanız, bir ayda yaklaşık olarak 4,6 kilo verebilirsiniz.

diyet, toplam 1280 kalori içeriyor.

1. Gün

Kahvaltı :
Şekersiz çay
30 gram beyaz peynir
25 gram kepek ekmeği
domates ve salata

Saat 10'da :
100 gram meyve (muz hariç)

Öğle :
2 yumurtayla hazırlanmış menemen

Zayıflama Haplarına Dikkat !

Fazla kilolarından kısa sürede kurtulmak isteyen bir çok kişi ümid olarak zayıflama hapları kullanıyor..Türk Eczacıları Birliği, obeziteyle mücadelede konunun uzmanı hekim tarafından tavsiye edilmemiş ve eczaneden alınmamış zayıflama ilaçlarına itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, birliğin de gözlemci üyesi olduğu Avrupa Birliği Eczacılık Grubu'nun (PGEU) obeziteyi ülkelerin gündemine taşımak amacıyla 22 Mayısı ''Obezite ile Mücadele Günü'' ilan ettiği belirtildi.

“Gol Atmak İçin Ye (Eat For Goals)”

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), obeziteye savaş açtı. Dünya Kalp Federasyonu ile sağlıklı nesiller yetiştirmek için kolları sıvayan UEFA, sağlıklı yemek tariflerinin yer aldığı bir yemek kitabı çıkardı. Aralarında Bayern Münihli Klose, Lıverpoollu Gerrard ve Real Madridli Nistelrooy’un da yer aldığı, 13 futbolcunun tarifine yer verilen “Gol Atmak İçin Ye” adlı kitap “uefa.com” üzerinden de satışa sunuldu.

FUTBOLCULARDAN YEMEK TARİFLERİ
UEFA’nın sitesinde yer alan habere göre, Avrupa futbolunun yönetim organı ve Dünya Kalp Federasyonu, Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle çocuklara yönelik bir yemek kitabı hazırladı.

Dikkat televizyon kilo aldırıyor!

Diyet, Obezite ve Beslenme Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Özyazar, günde 1 saat televizyon karşısında oturanların, oturmayanlara göre daha fazla obezite riski taşıdığını söyledi.

İZMİR - Çeşme’de düzenlenen 5. Ulusal Obezite Kongresi’nde yaptığı konuşmada, hareketsizlik ve sürekli oturmaya bağlı kilo artışı ile bunun oluşturduğu sağlık sorunlarının gittikçe arttığını, belirten Diyet, Obezite ve Beslenme Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Özyazar, televizyonun da kilo alınmasındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Teknolojik gelişmenin sunduğu konforla birlikte şişmanlamanın genel bir hastalık halini aldığını vurgulayan Prof. Dr. Mücahit Özyazar, şişmanlığın bir hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Obeziteye ekmekle savaş

Cambridge’deki Ulusal Tarım Botanik Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, genetik açıdan modifiye edilmiş bir buğday türünün kalori yakmaya yardımcı olabildiğini keşfettiler. Yeni unla yapılan ekmek, obeziteye karşı silah olarak kullanılabilir...

İSTANBUL - Genetiği değiştirilmiş buğdayın daha yavaş sindirildiğini, daha tok hissettirdiğini ve iştahı azalttığını belirten araştırmacılar, bu özelliklerin ekmek, makarna ve diğer unlu mamülleri daha sağlıklı yapacağını umuyor.
Haberin devamı